Helsingør Lille Skoles besøg til Kuntaur Upper Basic School - 2003

Velkomst ceremoni og aflevering af gaver til skolenFra den 17. februar til den 10. marts 2002 var jeg sammen med 16 elever fra Helsingør Lille Skole, samt to lærer i Gambia.
Det er sjette år i træk, at 10 klasses-eleverne fra skolen rejser til Gambia for at hjælpe til med opbygning af venskabsskolen i landsbyen, og samtidigt lære en anderledes kultur en det danske. Lille skolens lære og elever har siden 1997 fået opbyget et metal -og træværksted, samt medbragt remedier til fysikundervisning.

10. klassesprojektet i år har bestået i at tjene og indsamle penge til en basket og volleybane til skolen. Projektet er lykkes med hjælp fra en del helsingoranere. I de opstillede raslebøsser er der nemlig blevet lagt 3.485 kroner og ved støttekoncerten i Elværket tjente ca. 4000 kroner.
Den nye boldbane er nu færdig og indviet ved en venskabskamp mellem Helsingørs og Kuntaur Upper Basic Skole elever.
Med sig havde de også fem kilo genbrugstøj i deres respektive rygsække, ligesom Helsingørs lille skole sponsorerer fem elevers skolegang hvert år.

I år fik vi også lov fra Gambias Venner i Danmark til, at hente nogle ting fra foreningens depot i Kanifing for skolen i Kuntaur Fullakunda og sundhedscentret i Kuntaur Wharf Town. Kuntaur ligger ind i landet ca. 300 km fra Banjul og disse gaver blev modtaget med stor glæde.

Der er flere andre tegn på Helsingørs tilstedeværelse i Gambia nu især i Kuntaur Fulla Kunda. For eksempel hænger der på Alkaliens (borgmesteren, red.) kontor et billede af Helsingørs borgmester Per Tærsbøl i guldramme. Alkalien har til gengæld foræret en meget flot mandsdragt, som blev overrækket Tærsbøl.

indexed image map Gambia Africa Guestbook Culture About Me Links e-mail NCC Report

 [Mig][Gambia] [Afrika] [kultur] [Nyttige links][Natur] [Gæstebog]
[Stencirclerne][Serrekunda]

© 1996-2003 Nijii, All rights reserved. Momodou Camara
Sidst opdateret den 10. August 2003